Радник кандидата в президенти США Ромні лобіює інтереси організації Партії регіонів

13 липня 09:10

Він Вебер, колишній конгресмен штату Міннесота і спеціальний радник Мітта Ромні зареєстрований лобістом брюссельської групи, відомої як Європейський центр сучасної України. Її засновником та президентом є член парламенту від правлячої Партії регіонів Леонід Кожара.

 

Один з провідних радників кандидата в президенти США від Республіканської партії Мітта Ромні Він Вебер працює на брюссельську лобістську групу, що просуває укладення угод з ЄС та покращення відносин зі США. Керівником її є член Партії регіонів Леонід Кожара. Про це повідомляє The Daily Beast.

«Відповідно до форм, поданих у травні за Законом про розкриття лобіювання, Він Вебер, колишній конгресмен штату Міннесота і спеціальний радник Мітта Ромні зареєстрований лобістом брюссельської групи, відомої як Європейський центр сучасної України (ECFMU). Відповідно до їхнього веб-сайту, місія групи полягає в тому, щоб домогтися укладення угоди про вільну та всеохоплюючу торгівлю з ЄС та просувати зміцнення зв’язків із США. Її засновник та президент Леонід Кожара є членом парламенту від правлячої Партії регіонів», – пише видання.

«Вебер спочатку підтримував свого колегу з Міннесоти Тіма Повленті на президентських праймеріз. У серпні після того, як Повленті вибув з перегонів, Вебер оголосив про свою підтримку Ромні і з того часу переважно направляє його кампанію в ЗМІ та є його старшим радником. Втім невідомо, чи була кампанія Ромні поінформована про те, що Вебер в травні став лобістом ECFMU», – зазначає The Daily Beast.

Як повідомляє видання, Вебер також є колишнім головою Національного фонду за демократію (National Endowment for Democracy) – організації, яка надає гранти демократичним громадським організаціям по всій Україні. У 2010 році фонд нагородив його медаллю «За служіння демократії».

Фонд відмовився прокоментувати The Daily Beast контакти Вебера з ECFMU. !zn

Читайте также:

Семостійний Янукович

Україна додатково отримає від Shell $ 400 млн бонусу за Юзовську площу

Україна повинна відмовитися від прив’язки гривні до долара - Янукович

Янукович не вважає Євросоюз стратегічним партнером

Ромні став офіційним кандидатом у президенти США від республіканців

Мітта Ромні освистали на зустрічі з афроамериканцями за критику Обами

В Європі та США відбулися акції на захист української мови