Раді запропонували не визнавати результати голосувань, в яких беруть участь "кнопкодави"

20 лютого 18:49

"Свобода" запропонувала свій варіант боротьби з "кнопкодавами" - визнавати недійсними результати голосування, в яких депутати голосували за колег.

 

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що пропонує визнати неприйнятними результати голосування, в ході яких депутати голосували за своїх колег.

Проект закону "Про внесення змін до закону України "Про регламент Верховної Ради України" (щодо особистого голосування народними депутатами в залі засідань Верховної Ради України) розробив народний депутат від фракції "Свобода" Олександр Шевченко.

В документі йдеться про те, що голосування народними депутатами в залі засідань Ради здійснюється особисто за допомогою електронної системи. Народний депутат не має права передавати картку для голосування іншому народному депутатові або іншій особі

"Якщо при прийнятті рішень ВР мав місце факт голосування народного депутата або іншої особи за допомогою електронної системи карткою іншого народного депутата, таке голосування на підставі протоколу Рахункової комісії є недійсним, а рішення неприйнятним. Рахункова комісія зобов'язана зафіксувати такі дії на підставі показань народних депутатів і скласти відповідний протокол порушення народним депутатом", - йдеться в законопроекті.

Нагадаємо, "Батьківщина" має намір звернутися до Конституційного суду України з метою визнати неконституційними низку законів, прийнятих Верховною Радою нинішнього і минулого скликання. Причина - "голосування" за них депутатами, що відсутні в залі. !zn

Читайте також:

Ганна Герман пообіцяла поставити опозицію на місце і за годину навести порядок

Яценюк оголосив про готовність до парламентської бійки з регіоналами

Опозиція оскаржить у суді закони, прийняті "кнопкодавами"

Кличко впевнений, що тимчасова відсутність регіоналів у Раді пішла на користь країні