Раді не вистачило шести голосів для скасування пенсійної реформи

02 квiтня 13:58

За законопроект про внесення змін до закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування проголосували у першому читанні у вівторок 220 депутатів з необхідних 226-ти.

 

Верховна Рада не підтримала у першому читанні законопроект, що повертає вік виходу на пенсію 60 років для чоловіків і 55 років для жінок.

За законопроект про внесення змін до закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування проголосували у першому читанні у вівторок 220 депутатів з необхідних 226-ти.

За законопроект проголосували 11 депутатів із фракції Партії регіонів, 91 - з фракції "Батьківщина", 38 - з "УДАРу", 36 - з фракції "Свобода", 31 - з фракції Компартії, 13 позафракційних.

Під час обговорення заступник міністра соціальної політики В'ячеслав Коломієць заявив, що міністерство не підтримує ухвалення цього документа. Він підкреслив, що прийняття законопроекту збільшить дефіцит бюджету Пенсійного фонду. За його словами, зараз дефіцит складає 21,8 млрд грн, а після прийняття такого законопроекту до них додасться ще 8,6 млрд грн.

Законопроект, внесений комуністами, встановлює вік виходу на пенсію для чоловіків 60 років, для жінок - 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років.

Законопроект встановлює, що мінімальний розмір пенсії встановлюється за віком у розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб за наявності у чоловіків 25 років страхового стажу, у жінок - 20 років.

Окрім того, пропонується встановити, що при призначенні пенсії повинна застосовуватися середня заробітна плата за один календарний рік, що передує року звернення за призначенням пенсії. !zn

Читайте також:

"Регіонали" визнали, що гідних пенсій в Україні поки не буде

В Україні кожен третій чоловік не доживають до пенсії

Рада відмовилася скасувати підвищення пенсійного віку

Головні події року: арешт Тимошенко, протести чорнобильців і пенсійна реформа