Рада візьметься за законопроект Януковича і Лавриновича, який спрощує процедуру арешту депутатів

14 грудня 15:02

Згідно з документом, частину третю статті 80 Конституції України, якою визначається недоторканність депутатів Ради, пропонується викласти у такій редакції: "Народний депутат України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього"​​.

 

Народні депутати VI скликання Віктор Янукович і Олександр Лавринович пропонують дозволити заарештовувати народних депутатів без згоди Верховної Ради після обвинувального вироку суду. Про це йдеться у законопроекті № 0976 від 12 грудня 2012 року.

Згідно з документом, частину третю статті 80 Конституції України, якою визначається недоторканність депутатів Ради, пропонується викласти у такій редакції: "Народний депутат України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього".

У чинній версії фраза "до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього" відсутня.

"Прийняття запропонованих змін надасть можливість ... унеможливить використання недоторканності для уникнення відповідальності за порушення закону", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Варто відзначити, що документ був створений 3 жовтня 2008 року, висновок комітету було отримано 21 червня 2012 року, однак отримано Верховною Радою його тільки 12 грудня.

Нагадаємо, Янукович з 25 лютого 2010 року - президент України; Лавринович з 11 березня 2010 року - міністр юстиції, наразі - в.о. голови Мін'юсту, народний депутат від Партії регіонів. !zn

Читайте також:

Аваков упевнений, що його справу скоро закриють


Силовики отримали право таємно проникати в житло будь-якого українця

Новий КПК «за європейськими стандартами» розширив права міліції затримувати людей

Норми нового Кримінально-процесуального кодексу не будуть поширюватися на Тимошенко