Рада відмовилася вимагати звільнення голови держпенітенціарної служби через синці Тимошенко

18 травня 09:07

Запит президенту Януковичу з вимогою звільнити главу Державної пенітенціарної служби не набрав і половини від необхідної кількості голосів.

 

Верховна Рада України відмовилася направляти запит народного депутата від «БЮТ-Батьківщина» Володимира Яворівського президенту України Віктору Януковичу з вимогою звільнити главу Державної пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова у зв'язку з інформацією про побиття екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Підтримали відповідний запит лише 89 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах.

Окрім того, Рада відмовилася підтримати офіційний запит голові держави парламентарія від «БЮТ-Батьківщина», захисника Тимошенко Сергія Власенка з вимогою забезпечити лікування екс-прем'єра за кордоном. "За" проголосували тільки 102 депутати.

Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що під час примусової госпіталізації 20 квітня в ЦКБ № 5 співробітники пенітенціарної системи застосував до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в Українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі.

У прокуратурі Харківської області не виключають, що Тимошенко могла заподіяти собі тілесні ушкодження самостійно.

Пізніше екс-прем'єр дала згоду на лікування в ЦКЛ № 5. Разом з тим, про готовність взяти Тимошенко на лікування заявляла влада Німеччини, Росії та Швейцарії. На розгляді парламенту в даний час знаходиться законопроект, який дозволяє направляти засуджених до медичних установ за межами України. !zn

Читайте також:

Тимошенко подасть до суду на Мінохоронздоров'я і пенітенціарну службу

В ДПтС пояснили, навіщо відеокамери у палаті Тимошенко

Меркель не буде бойкотувати Євро-2012, якщо Тимошенко відпустять до Берліна

Азаров не виключив можливості лікування Тимошенко за кордоном