Рада відкликала Шевченка з посади голови комітету зі свободи слова

13 сiчня 09:42

Верховна Рада проголосувала за відкликання народного депутата від «БЮТ-Батьківщина» Андрія Шевченка з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова. За таке рішення у п'ятницю, 13 січня, проголосували 245 народних депутатів.

 

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко у своєму виступі вкотре звинуватила А.Шевченка у зловживанні службовим становищем і заявила, що комітет очолює нечесна і непорядна людина.

О.Бондаренко наголосила, що главою комітету зі свободи слова повинен стати представник опозиції, і ніхто з регіоналів не претендує на цю посаду.

У своєму виступі А.Шевченко особливо відзначив той факт, що проект постанови про його зняття з посади №9698 було зареєстровано у парламенті сьогодні, 13 січня, тоді як голосування за його включення до порядку денного відбулося напередодні, у четвер.

Він також звинуватив владу у нездатності дотримуватися принципів свободи слова у країні і підкреслив, що в даному випадку звільняти потрібно не голову парламентського комітету, а чиновників.

Під час свого виступу А.Шевченко підкреслив, що у складі комітету ВР зі свободи слова з 11 членів шестеро представляють фракції більшості, а тому «кворум - у руках більшості».

Нагадаємо, у грудні 2011 року партія «Батьківщина» повідомила про можливе відкликання найближчим часом А.Шевченка з посади голови комітету з питань свободи слова.

Верховна Рада обрала А.Шевченка головою парламентського комітету зі свободи слова, до складу якого входять 11 депутатів, 23 вересня 2010 року.