Рада розгляне скасування депутатської недоторканності 5 липня

21 травня 09:16

Перед виборами про скасування депутатської недоторканності говорять і влада, і опозиція. Але опозиція пропонує зняти також недоторканність з Януковича, що зменшує шанси набрати 300 голосів за проект.

 

Проект закону про скасування депутатської недоторканності планується розглянути 5 липня. Про це повідомив спікер Володимир Литвин на засіданні погоджувальної ради.

Спікер нагадав, що законопроект має бути підготовлений заново з урахуванням роз'яснень Конституційного суду, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

«Тому пропонуються такі терміни. До 7 червня - подання пропозицій і поправок до законопроекту. Нагадую, що під кожним реченням потрібно 150 підписів. До 22 червня комітет повинен відпрацювати ці пропозиції і поправки. До 4 липня - організувати надання законопроекту народним депутатам. І 5 липня - винести на розгляд Верховної Ради», - сказав Литвин.

Нагадаємо, раніше в опозиції підтримали ідею скасування депутатської недоторканності. Але відзначили, що це має сенс лише разом зі скасуванням недоторканності суддів і президента. В іншому разі, вважають в опозиції, пропозиція регіоналів - не більш ніж передвиборчий піар. !zn

Читайте також:

Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію

Депутата парламенту Литви позбавили недоторканності за перевищення швидкості


У Партії регіонів не бачать 300 голосів для скасування депутатської недоторканності


Депутат, звинувачений у розкраданні 300 млн гривень, заявив, що СБУ його обмовила