Рада розгляне питання про скасування недоторканності президента, депутатів і суддів 20 червня

18 червня 09:59

Опозиція запропонувала, щоб 20 червня «усі дружно проголосували і показали позицію з цього питання», нагадавши, що «ще зовсім нещодавно більшість дуже активно виступала щодо цього».

 

Верховна Рада 20 червня розгляне питання про направлення на висновок до Конституційного суду змін до Конституції України в частині скасування недоторканності президента, народних депутатів і суддів.

Про це повідомив голова Ради Володимир Литвин сьогодні на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітету парламенту.

Зокрема, зазначив спікер, згідно з рішенням парламенту, законопроект № 10530 «Про внесення зміни до Конституції України (щодо недоторканності)» має розглядатися парламентом 20 червня.

Водночас, за словами голови Ради, поки що офіційно від профільного комітету не надійшли документи щодо розгляду цього законопроекту комітетом.

Разом з тим Литвин додав, що навіть якщо таких документів не буде, законопроект все одно буде розглядатися, оскільки є відповідне рішення Ради.

У свою чергу голова парламентського комітету з питань правової політики Сергій Міщенко сказав, що засідання комітету з цього питання відбулося 11 червня, і на ньому було прийнято рішення щодо відповідного законопроекту. Він висловив здивування з приводу того, чому документи не надійшли до голови Ради, оскільки він ще минулого тижня все оформив і передав, відповідно до регламенту парламенту.

Зі свого боку лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко зазначив, що законопроект про скасування недоторканності президента, народних депутатів і суддів внесений представниками опозиції.

Звертаючись до колег, Мартиненко запропонував, щоб 20 червня «усі дружно проголосували і показали позицію з цього питання», нагадавши, що «ще зовсім нещодавно більшість дуже активно виступала з цієї тематики».

Як повідомлялося, 6 червня Рада відклала до 20 червня рішення питання щодо розгляду змін до Конституції в частині скасування недоторканності президента, народних депутатів і суддів.

Зокрема, було вирішено не голосувати тоді за включення до порядку денного сесії даного документа, автором якого є заступник голови Ради Микола Томенко, а відправити його в профільний комітет для того, щоб до 20 червня було підготовлено висновок щодо цього законопроекту.

Нагадаємо також, що 5 липня Рада має розглянути законопроект більшості, який ініціює обмеження тільки депутатської недоторканності. !zn

Читайте також:

Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію

Депутата парламенту Литви позбавили недоторканності за перевищення швидкості

У Партії регіонів не бачать 300 голосів для скасування депутатської недоторканності

Депутат, звинувачений у розкраданні 300 млн гривень, заявив, що СБУ його обмовила