Рада прийме закон про мітинги без висновків Венеціанської комісії

03 вересня 17:13

У нинішньому його вигляді скандальний законопроект «надає режиму репресивну дубинку, яку зараз влада не може задіяти на законних підставах» під час акцій протесту, впевнена депутат Леся Оробець.

 

Верховна Рада має намір ухвалити законопроект "Про мирні зібрання", який викликав хвилю невдоволення у суспільстві, не чекаючи висновків експертизи Венеціанської комісії.
Про це повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook депутат Леся Оробець.

"Його будуть розглядати в четвер - так вирішила Погоджувальна рада, хоча тільки минулого тижня на вимогу 150 громадських організацій його було відправлено міжнародним експертам", - зазначила вона.

"Режим або не чекає від експертизи нічого втішного для себе, або дуже хоче захиститися перед виборами (або й після них) від гніву громадян", - додала депутат.

Оробець наголошує, що «в нинішньому його вигляді скандальний законопроект надає режиму репресивну дубинку, яку зараз влада не може задіяти на законних підставах».

До прикладу, зараз майже не застосовується стаття 185-1 КУпАП (від двох місяців виправних робіт до 15 діб адміністративного арешту за порушення порядку організації мирних зборів), оскільки немає такого порядку, прописаного на рівні закону. А в разі прийняття законопроекту подібний порядок легалізується. !zn

Читайте також:

В Україні пом'якшать покарання за несанкціоновані акції протесту

Карпачова: В Україні сьогодні забороняють майже всі акції протесту


У Харкові суд заборонив мітингувати проти «мовного закону»

Керівництво Українського дому вимагає від мітингувальників 500 тис. грн за завдані збитки