Рада погодилася розглянути заяву Томенка про відставку

06 липня 08:13

Парламент вніс до порядку денного сесії питання про розгляд заяви Томенко про відставку. Однак, якщо він протягом 10 днів відкличе свою заяву, Рада може відмовитися від розгляду цього питання.

 

Верховна Рада на ранковому засіданні 6 липня внесла до порядку денного сесії питання про розгляд заяви віце-спікера Миколи Томенка про відставку. "За" проголосувало 257 депутатів.

Разом з тим, перед голосуванням перший віце-спікер Адам Мартинюк заявив, що Рада має 10 днів на розгляд заяви Томенко про відставку.

У свою чергу лідер фракції регіоналів Олександр Єфремов заявив: "Ми тільки включили до порядку денного (питання про відставку Томенка), ми не прийняли рішення. Тому сьогодні від Миколи Володимировича самого залежить - якщо він забере свою заяву, то і немає предмету розгляду".

- Рада відмовилася розглядати відставку Литвина

"А якщо не забере свою заяву, то ми змушені будемо її розглядати", - додав Єфремов.

Нагадаємо, що після голосування за закон про мову про свою відставку заявили Томенко і спікер парламенту Володимир Литвин. Парламент 6 липня відмовився включити до порядку денного розгляд питання про відставку Литвина. Таку пропозицію не підтримав жоден народний депутат. !zn

Читайте також:

Рада вирішила обирати і звільняти спікера відкрито, більшістю голосів

Опозиція не голосуватиме за відставку Литвина: Це не наше весілля

Литвин оголосив про свою відставку (відео)

Томенко подав у відставку з поста віце-спікера