Рада не змогла позбавити депутатських повноважень нового главу Мінекономіки Прасолова

25 грудня 09:48

Парламент не зміг позбавити мандатів усіх народних депутатів, призначених міністрами. Голосування щодо позбавлення мандата Ігоря Прасолова було провалено.

 

У Верховній Раді не вистачило голосів для того, щоб достроково позбавити новопризначеного главу Міністерства економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова депутатського мандата. «За» проголосували 220 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Нардепи намагалися повернутися до голосування двічі. Однак, Рада не змогла повернутися до питання: вперше «за» повернення до розгляду питання проголосували 220 нардепів, вдруге - 222 депутати.

Після цього спікер парламенту Володимир Рибак зняв питання з голосування.

У той же час, Верховна Рада у вівторок достроково припинила депутатські повноваження міністра закордонних справ Леоніда Кожари, міністра юстиції Олександра Лавриновича і міністра освіти Дмитра Табачника.

Як повідомлялося, 24 грудня президент Віктор Янукович затвердив новий склад Кабінету міністрів. Згідно з українським законодавством, парламент повинен позбавити депутатських повноважень міністрів, які на виборах пройшли до Верховної Ради.


Читайте також:

Верховна Рада розподілила комітети (СПИСОК)

Президент призначив новий склад Кабміну: список міністрів (ФОТО)