Рада Європи просить Лукашенка не страчувати звинувачених у теракті

30 листопада 17:45

Генеральний секретар Ради Європи Турб'єрн Ягланд виступив сьогодні, 30 листопада, зі спеціальною заявою, в якій закликав білоруську владу не виконувати смертний вирок щодо двох громадян, засуджених за вчинення квітневого теракту в мінському метро.

 

У заяві генсек Ради Європи "закликає владу Білорусі не виконувати смертні вироки щодо Коновалова і Ковальова".
"Злочини, в яких вони були визнані винними, - варварські, але їх покарання не має бути таким же", - підкреслив Т. Ягланд.
Він нагадав, що Білорусь "є єдиною країною в Європі, яка до цих пір застосовує смертну кару" "І я хотів би закликати владу ввести негайний мораторій на її виконання", - сказано в зверненні.
Генсек Ради впевнений, що "жертви і їхні сім'ї заслуговують справедливості, а не помсти".
Як повідомлялося, Верховний суд Білорусі сьогодні, 30 листопада, засудив Дмитра Коновалова та Владислава Ковальова, яких звинувачували в справі про теракт у мінському метрополітені, до вищої міри покарання - до розстрілу.
Вибух у метро прогримів 11 квітня ввечері в годину пік на станції метро "Жовтнева". Теракт забрав життя 15 людей, більше 200 були госпіталізовані. Через добу після вибуху білоруські спецслужби затримали підозрюваних. Суд над ними почався 15 вересня.