Рада Європи привітала скасування законопроекту про наклеп

02 жовтня 10:06

Генсек РЄ Торбйорн Ягланд привітав рішення Верховної Ради відмовитися від криміналізації наклепу. Він закликав українську владу знайти цивільні засоби, які б надавали адекватний захист проти наклепу без «невиправданого втручання в свободу висловлювання».

 

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд привітав рішення Верховної Ради України відмовитися від криміналізації наклепу. Про це повідомили в прес-службі Ради Європи.

«Я вітаю рішення про відкликання проекту закону про криміналізацію наклепу Верховною Радою України. Наклеп викликає обґрунтовану стурбованість, однак кримінальні санкції - неправильна відповідь», - заявив Генеральний секретар Ради Європи.

Ягланд закликав українську владу до діалогу з медіа-організаціями і політичними силами для того, щоб знайти цивільні засоби, які б надавали адекватний захист проти наклепу без «невиправданого втручання в свободу висловлювання».

- Рада скасувала законопроект про наклеп

Як повідомлялося, Верховна Рада України 349 голосами у вівторок прийняла рішення про скасування прийнятого раніше у першому читанні проекту закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини».

Як повідомлялося, 18 вересня парламент прийняв цей законопроект у першому читанні. Автор законопроекту, депутат від Партії регіонів Віталій Журавський заявив, що при підготовці документа він використовував європейський досвід.

25 вересня Журавський запропонував Верховній Раді скасувати прийнятий в першому читанні відповідний законопроект. Він зареєстрував в парламенті проект постанови про скасування рішення про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини. !zn

Читайте також:

В опозиції впевнені, що після виборів влада повернеться до законопроекту про наклеп

Автор законопроекту про наклеп подякував депутатам і журналістам за його скасування

Freedom House розкритикувала законопроект про наклеп