Рада буде розглядати новий КПК скільки треба - доки не приймуть повністю

10 квiтня 09:17

Депутати вирішили розглядати документ до повного його завершення, проголосувавши за продовження вечірнього засідання парламенту. Зазначимо, що більшості ледь вистачило голосів - "за" проголосували 226 карток при 226 мінімально необхідних.

 

Верховна Рада України (ВР) на своєму засіданні у вівторок, 10 квітня, приступила до розгляду у другому читанні проекту нового Кримінально-процесуального кодексу (КПК) України №9700.

При цьому депутати вирішили розглядати документ до повного його завершення, проголосувавши за продовження вечірнього засідання парламенту. Зазначимо, що більшості ледь вистачило голосів - "за" проголосували 226 карток при 226 мінімально необхідних.

Відзначимо, що напередодні керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов в ефірі телеканалу ictv висловив упевненість, що новий КПК буде прийнято "завтра ввечері-вночі на середу" (з 10 на 11 квітня).

Нагадаємо, 9 лютого Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні проект Кримінально-процесуального кодексу України (№9700), ініційований президентом України Віктором Януковичем.

До другого читання законопроекту подано майже 4 тис. поправок, і сам документ містить 1 тис. 417 сторінок. Окрім того, до проекту подано зауваження Головного юридичного управління ВР на 63 сторінках.

Як раніше повідомлялося, новий КПК містить деякі нововведення, зокрема - ним встановлено, що затримання людини можливе на термін до трьох діб, суд може продовжити до п'яти діб. !zn

Читайте також:

Податковій міліції заборонять затримувати людей і влаштовувати «маски-шоу»

Українські суди дають згоду на арешт затриманих у 9 випадках з 10

Рада прийняла у першому читанні проект КПК Віктора Януковича