Рада у черговий раз провалила голосування за вибори у Києві

16 квiтня 14:12

Провладна більшість не захотіла підтримати постанову опозиціонера від "Батьківщини" Володимира Яворівського про призначення позачергових виборів мера і депутатав у столиці.

 

Верховна Рада України не підтримала постанову про призначення позачергових виборів київського міського голови і депутатів Київради.

За прийняття відповідної постанови №1034 за основу і в цілому проголосували тільки 200 народних депутатів на засіданні у вівторок, 16 квітня.

Постановою пропонувалося призначити позачергові вибори київського мера і депутатів Київради через 60 днів з дня прийняття цієї постанови. Автором документа виступив народний депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

Примітно, що як тільки в залі парламенту почалося обговорення питання виборів у Києві, депутати провладної більшості - Партії регіонів і КПУ почали залишати сесійну залу: "Повально пішли у курильні і буфет". - так прокоментував ситуацію народний депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець.

Профільний комітет парламенту з питань державного будівництва і місцевого самоврядування, очолюваний депутатом Давидом Жванією, порекомендував парламенту відхилити даний проект. !zn

Читайте також:

Коли в Раді розпочалося обговорення виборів в Києві, регіонали та комуністи пішли в буфет

Заради виборів у Києві опозиція розблокувала Верховну Раду

В опозиції визнали, що голосів для ухвалення законів у них немає

У ПР пропонують за блокування трибуни ввести матеріальну відповідальність