Рада не змогла призначити перевибори мера Кривого Рогу

10 грудня 18:34

Парламентська ТСК знайшла порушення на виборах мера Кривого Рогу. У Раді не знайшлося необхідних 226 голосів.

 

Верховна Рада не змогла призначити позачергові вибори Криворізького міського голови на 27 березня. Кілька сигнальних голосувань показали, що за законопроект N3613 в залі немає необхідних 226 голосів.

Спікер парламенту Володимир Гройсман закрив вечірнє засідання і закликав фракції коаліції провести додаткові консультації.

Раніше Гройсман провів зустріч з лідерами фракцій коаліції і розпорядився невідкладно розглянути законопроект. "Проблема потребує невідкладного вирішення. Проте це рішення має бути прийнято в рамках чинного законодавства", - сказав він.

Напередодні тимчасова слідча комісія Верховної Ради затвердила звіт про порушення у другому турі виборів мера Кривого Рогу.

ТВК Кривого Рогу вже оголосила переможцем другого туру виборів мера чинного міського голову Юрія Вілкула ("Опозиційний блок"). Різниця між кандидатами склала 752 голоси (0,42% респондентів), при цьому у 6 з 7 районів міста лідирував Юрій Милобог ("Самопоміч").

17 листопада біля будівлі міськвиконкому Кривого Рогу почалися акції протесту проти фальсифікації виборів мера. На думку протестувальників, перемога Вілкула є результатом системних порушень на низці дільниць, що призвело до спотворення результату волевиявлення громадян.