Рада може зібратися на позачергову сесію заради євроінтеграції

10 квiтня 07:58

Опозиційні депутати готуються до позачергової сесії Ради, де планують розглянути питання про євроінтеграцію.

 

У Верховній Раді готуються до скликання позачергової сесії, на якій серед іншого, пропонується розглянути євроінтеграційні проекти. Про це заявив народний депутат ("УДАР") Володимир Курінний.

"На сьогоднішній день опозиція жодної вимоги не знімала. Але з іншого боку, така пропозиція може мати свій сенс, і все, що стосується європейської інтеграції, дійсно - і це неодноразово говорили лідери опозиції - треба підтримувати. Мені відомо, що зараз йде підготовка до позачергової сесії Верховної Ради, на якій це можна розглянути", - заявив Курінний, коментуючи пропозицію екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка "не блокувати трибуну Верховної Ради заради євроінтеграції".

За даними Курінного, вже сформовано порядок денний, на якому будуть розглянуті пункти вимог опозиції. "Таким чином, можна буде зняти питання і вийти з цього глухого кута, який сьогодні є", - додав ударівець.

Нагадаємо, 4 квітня депутати більшості 244 голосами "за" провели "виїзну" сесію парламенту - у будівлі парламентських комітетів на вулиці Банковій 6/8 через те, що опозиція з 2 квітня блокує трибуну.

Вони попередили, що у п'ятницю мають намір прийти у Раду, але якщо її буде заблоковано, то вони знову можуть зібратися в якомусь іншому місці.

Лідер опозиційної фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що у п'ятницю парламент буде працювати, якщо спікер Володимир Рибак повернеться в сесійну залу і поставить на розгляд питання, яких вимагає опозиція. Мова йде про призначення виборів у Києві, про відставку уряду Миколи Азарова і про скасування пенсійної реформи. !zn

Читайте також:

Якщо опозиція не розблокує Раду, регіонали будуть збиратися поза стінами парламенту

Регіонали заговорили про перевибори Ради за мажоритарною системою

Події в Раді псують відносини України з Європою і США - екс-посол США