Рада може розглянути законопроект про "перезавантаження" НАЗК вже цього тижня – Петренко

12 квiтня 17:48

В Мін'юсті очікували розгляду проекту 11 квітня, проте в той день Рада була зайнята питанням Конституційного суду.

 

Проект закону, спрямованого на зміну складу і структури Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), може бути розглянутий вже на цьому тижні, заявив міністр юстиції Павло Петренко.

В коментарі "Українській правді" міністр повідомив, що Кабмін розробив законопроект спільно з громадськістю.

"Законопроект уже у Верховній Раді. Ми хотіли його розглянути у вівторок, але парламент увесь день займався питанням Конституційного суду. Але, думаю, цього тижня питання НАЗК може бути розглянуте", – зазначив Петренко.

Раніше Петренко заявляв, що підготовлений законопроект спрямовано на перезапуск конкурсу в НАЗК та призначення його нового керівництва, а також на ліквідацію в агентстві "колективної безвідповідальності". Планується також законодавчо обмежити нарахування необґрунтованих премій керівництву НАЗК і ввести щорічний зовнішній аудит діяльності агентства.

Нагадаємо, 7 квітня Міністерство юстиції України презентувало законопроект про перезавантаження роботи НАЗК. Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що закликав депутатів ухвалити документ до 1 травня.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 29 березня порадив всім членам НАЗК написати заяви про відставку у зв'язку з тяганиною в налагодженні роботи Реєстру електронних декларацій. Вже 30 березня стало відомо, що Міністерство юстиції готує законопроект про діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції, який дозволить переобрати керівників цього органу.

Детальніше про проблеми в роботі НАЗК, а також про кампанію зі зриву другої хвилі е-декларування та нейтралізації антикорупціонерів, що реалізується в Україні, читайте в статті Валентини Самар "Полювання на мисливців" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".