Путін запропонував Держдумі призначити Медвєдєва прем'єром

07 травня 10:41

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми кандидатуру Дмитра Медвєдєва для затвердження головою уряду. Питання про затвердження Медвєдєва главою кабінету міністрів Держдума розгляне на позачерговому засіданні 8 травня.

 

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми кандидатуру Дмитра Медвєдєва для отримання згоди депутатів на призначення його головою уряду РФ. Про це повідомив спікер палати Сергій Наришкін.

Очікується, що питання про затвердження Медвєдєва главою кабінету міністрів Держдума розгляне на позачерговому засіданні у вівторок, 8 травня. Цьому будуть передувати консультації кандидата у прем'єри з усіма думським фракціями, які розпочнуться вже у понеділок.

Нагадаємо, Дмитро Медвєдєв сьогодні автоматично склав повноваження президента Росії після вступу на цю посаду Володимира Путіна, який переміг на виборах 4 березня.

Раніше стало відомо, що консультації фракції «Единая Россия» з кандидатом на пост голови уряду РФ Дмитром Медвєдєвим відбудуться вже в понеділок, 7 травня.

Тим часом, виконуючим обов'язки глави уряду Росії став перший віце-прем'єр Віктор Зубков.

Путін ще восени на з'їзді «Единой России» - після висунення його кандидатури на президентські вибори від правлячої партії - повідомив, що в разі перемоги висуне кандидатуру Медвєдєва на пост прем'єра. !zn

Читайте також:

Путін висунув Медвєдєва на пост голови «Единой России»

Путін вступив на посаду президента Росії (відео)

Янукович обговорить з Путіним газові питання в кінці травня