Путін пояснив, чому повинен правити ще 12 років

17 жовтня 17:26

Прем'єр-міністр Володимир Путін в інтерв'ю з главами федеральних телеканалів відповів на підозри критиків у поверненні брежнєвських часів застою, пов'язаних з приходом Путіна в Кремль на виборах президента в 2012 році.

 

«Кажуть повернуться брежнєвські застійні часи ... за радянських часів було багато позитивного, але щось я не пригадую, щоб повоєнне керівництво так інтенсивно працювало, як я чи Дмитро Анатолійович», - сказав Путін.

За його словами, він, який може очолити країну ще на 12 років, буде відрізнятися від радянських вождів, у яких за його словами не вистачало здоров'я і волі.

При цьому, Путін нагадав приклади з історії західних держав, коли їх протягом багатьох років очолювали одні й ті ж люди.

«Рузвельт чотири рази переобирався ... Коль (Гельмут Коль-канцлер Німеччини) 16 років був при владі, а у Франції термін президентський був 7 років, без обмежень по кількості строків ... Коли країна знаходиться в складних умовах ... ці елементи стабільності вкрай важливі», - сказав В. Путін.

Тепер, за словами прем'єра, Росія теж переживає непростий період, коли, за його словами, потрібна стабільність.

«Ми пережили по суті розвал держави .. Ми пережили складний період 90-х років, .. нам потрібен період стабільного розвитку», - підкреслив В. Путін.