Путін назвав «картельною змовою» механізм прийняття рішень у Євросоюзі

16 листопада 15:34

Президенту Росії не подобається, що держави Євросоюзу спочатку радяться між собою, і тільки потім викладають спільну позицію, наприклад, критичну щодо РФ.

 

Президент Росії Володимир Путін назвав «картельною змовою» механізм прийняття рішень у Європейському Союзі. Про це він сказав на засіданні XII російсько-німецького форуму за участю федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

«Зверніть увагу, що сказала пані федеральний канцлер. Вона сказала, що «ми спочатку радимося з 26-ма іншими країнами, а потім викладаємо спільну позицію». В економіці це називається «картельна змова». А картель - це завжди погана справа», - сказав Путін.

Ситуацію спробував врятувати модератор форуму прем'єр-міністр Росії Віктор Зубков, сказавши, що "Володимир Володимирович нам трошки напружену ситуацію розрядив гарною фразою, жартом".

На що Путін відповів, що "це не жарт". На його думку, країнам треба б мати і власну позицію.

Відзначимо, що перед цим Меркель відповідала на питання, чому в Німеччині критикують багато аспектів внутрішньої і зовнішньої політики Росії. На це канцлер сказала, що «в нас так прийнято, що ми намагаємося формувати спільну політику в рамках ЄС».

«Якщо в Німеччини є якась думку, то ми спілкуємося на цю тему з нашими 26 партнерами в Європейському Союзі і погоджуємо свої висловлювання», - додала вона.

Меркель підкреслила, що не варто будь-яку критику з боку ЄС розглядати як деструктивну, і лідери Європи продовжать висловлювати свою думку щодо ситуації в Росії. «Те, що ми добре співпрацюємо в сфері економіки, не означає, що і в інших сферах не можна щось обговорювати. Тому я закликаю вас до того, щоб не розглядати будь-яку критику як деструктивну», - сказала вона.

«Відкрийте німецьку газету і почитайте, що там пишуть. Якби я завжди ображалася, я б і трьох днів не протрималася на своєму посту», - зазначила Меркель.

Ми злегка стурбовані тим, що існує цілий ряд законів останнім часом, які не служать тому, щоб, наприклад, сприяти організації вільних груп. Це нас турбує, і ми про це говоримо і будемо говорити. І це не якась деструктивна позиція. !zn

Читайте також:

Путін вірить, що «Газпром» вирішить спір з Єврокомісією «без втрат»

Янукович запропонував Меркель «викупити» Тимошенко за $7 млрд


Медведєв назвав боягузтвом відмову Німеччини від вручення Путіну премії «Квадрига»

Азаров не згоден з Меркель: Ніякої диктатури в Україні немає

Forbes назвав Меркель найвпливовішою жінкою світу