Путін зібрав Радбез, щоб обговорити Україну

26 грудня 18:51

Україна обговорювалася в контексті раунду мінських переговорів, заявив прес-секретар президента РФ.

 

Президент РФ Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки, на якій обговорювалися останні події в Україні, повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

"Обговорювалися поточні питання соціально-економічного порядку денного, міжнародні справи, відбувся детальне обговорення положення справ у врегулюванні української кризи, в тому числі в контексті раунду мінських переговорів, що відбувся напередодні ", - підкреслив Пєсков.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, спікери верхньої та нижньої палат парламенту Валентина Матвієнко і Сергій Наришкін, голова кремлівської адміністрації Сергій Іванов, секретар Ради безпеки Микола Патрушев і його заступник Рашид Нургалієв, глава МВС Володимир Колокольцев, міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков, голова СЗР Михайло Фрадков, а також постійний член Ради безпеки Борис Гризлов.

Читайте також: Пушилін не виключив продовження переговорів в Мінську в п'ятницю

Сьогодні за результатами Мінських переговорів українська сторона і проросійські бойовики Донбасу почали обмін полоненими за формулою 222 бойовиків на 150 українських військових. На обміні полонених присутній Віктор Медведчук.

Також сьогодні на зустрічі Ради безпеки затверджена нова військова доктрина Росії. Доктрина містить розширений перелік загроз, які бачить для себе РФ, і виправдовує застосування збройних сил для захисту співвітчизників за межами Росії.