Путін назвав українську армію "натівським легіоном", звинувативши Київ у роздмухуванні конфлікту

26 сiчня 15:53

"Архітектор" війни у Донбасі заявив, що стримування Росії нібито не в інтересах українського народу.

 

Президент РФ Володимир Путін звинуватив українську владу в тому, що вона відмовляються йти по шляху мирного врегулювання конфлікту в Донбасі і використовувала затишшя для перегрупування сил.

"На жаль, офіційна київська влада відмовляється йти по шляху мирного врегулювання, не хоче вирішувати політичними засобами. Спочатку правоохоронні органи використовували, потім службу безпеки, потім армію", - сказав Путін під час спілкування зі студентами Національного мінерально-сировинного університету "Гірський" в Санкт-Петербурзі.

Путін заявив, що українська влада припинила бойові дії, коли їй "почали чинити опір".

"І використовувала, на жаль, мирну передишку виключно для перегрупування, і знову почали. Тисячі людей вже загинули. Це, звичайно, реально трагедія", - сказав президент.

Українську армію він назвав "натівським легіоном", який повинен стримувати Росію.

"По суті, це вже не армія, це іноземний легіон, в даному випадку іноземна натовський легіон, який, звичайно, не переслідує цілей національних інтересів України. (...) Там зовсім інші цілі, і пов'язані вони з досягненням геополітичних цілей стримування Росії, що абсолютно не збігається з національними інтересами українського народу", - впевнений він.

Українські силовики неодноразово заявляли і наводили докази того, що саме Москва підтримує технікою і живою силою тридцатипятитысячную армію бойовиків на Сході України.

І українські військові, і міжнародні спострерігачі зійшлися на думці, що артобстріл житлових кварталів Маріуполя, який забрав життя 30 людей, був справою рук бойовиків, які відкрито анонсували наступ на місто, а потім почали стверджувати, що його обстріл (і обстріл українських блокпостів під містом) нібито вчинили самі ВСУ.

При цьому Москва офіційно досі не засудила це масове вбивство мирних громадян, більше того, вона заблокувала резолюцію Радбезу ООН, яка засуджувала дії бойовиків.