Пукач не розкаюється у вбивстві Гонгадзе

15 травня 18:41

Олексія Пукач продовжує демонструвати "повну відсутність каяття" в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Пукач виправдовує тільки себе, маніпулюючи навіть загальновідомими фактичними даними.

 

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач продовжує демонструвати "повну відсутність каяття" в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, вважає представник інтересів у суді вдови журналіста Мирослави Валентина Теличенко.

"Пукач і зараз демонструє повну відсутність каяття і нерозуміння того, що він скоїв особливо тяжкий злочин, за який з урахуванням всіх обставин він може бути засуджений до довічного позбавлення волі", - сказала Теличенко у вівторок, 15 травня, коментуючи засідання Печерського райсуду Києва.

За її словами, під вівторок суд завершив допит четвертого свідка - колишнього співробітника Головного управління кримінального розшуку МВС України.

Суд допитав слідчого в справі Пукача, він вже дав важливі свідчення


"Свідок дуже чітко давав свої показання, але мене здивувала поведінка Пукача, який все агресивніше намагається довести, що всі інші співробітники управління карного розшуку неправі, що вони порушували вимоги закону. Пукач виправдовує тільки себе, маніпулюючи навіть загальновідомими фактичними даними", - заявила Теличенко .

Вона повідомила, що наступне судове засідання у справі Пукача пройде 17 травня.

Нагадаємо, досудовим слідством встановлено, що Пукач на виконання наказів і вказівок колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 здійснив вбивство Гонгадзе.

За словами одного з попередніх свідків, Пукач наказав знищити докази спостереження за Гонгадзе. Теличенко зазначила, що в ході слідства Пукач не заперечував цей факт, але додав, що отримав цю вказівку від Кравченка.

Гонгадзе був засновником інтернет-видання "Українська правда". !zn

Читайте також

У ГПУ вважають смерті навколо справи Гонгадзе "випадковістю"

Адвокат: Закриття справи проти Кучми - це не виправдання

Справу В'ячеслава Чорновола хочуть закрити


Пукач наказав знищити документи оперативного спостереження за Гонгадзе