Пшонка доручив вивчити можливість експертизи тіла Чорновола за кордоном

09 червня 17:29

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив прокуратурі Києва вивчити звернення народного депутата Ярослава Кендзьора про можливість проведення незалежної експертизи тіла В'ячеслава Чорновола за кордоном для встановлення причин його загибелі. Про це В. Пшонка сказав журналістам.

 

"У мене був депутат Кендзьор, він піднімав це питання для обговорення. Я доручив прокурору Києва, щоб він його прийняв, обговорив цю ситуацію. Я думаю, він вивчить усі обставини і розбереться", - сказав В. Пшонка.

Він нагадав, що ця справа знаходиться у прокуратурі Києва.

Раніше депутат Ради Лілія Григорович звернувся до Генпрокуратури з проханням включити до складу комісії з проведення експертизи тіла Чорновола міжнародного представника.

У свою чергу син екс-лідера НРУ Тарас Чорновіл вважає аморальними дії органів прокуратури з проведення ексгумації тіла його батька без повідомлення його рідних.

Як повідомлялося, прокурор Києва Анатолій Мельник раніше заявляв, що встановити причину смерті лідера "Народного Руху України" (НРУ) В'ячеслава Чорновола можливо буде тільки після проведення повторної комісійної судово-медичної експертизи.