Пшонка чекає "на килим" Власенка 11 березня

05 березня 12:02

Депутата Сергія Власенка викликають 11 березня на допит як свідка. У якій справі, політик відмовився уточнювати.

 

Генпрокуратура викликала на 11 березня депутата Верховної Ради Сергія Власенка на допит як свідка. Про це сам Власенко сказав журналістам. "4 березня мені вручили повістку у Генпрокуратуру на 11 березня на допит як свідка у черговій абсурдній кримінальній справі", - сказав він.

Депутат відмовився уточнити, у яку саме справу його викликали на допит.

Також його запитали, чи очікує він швидкого свого арешту в разі позбавлення його мандата у вівторок Вищим адміністративним судом. "Я розумію, що це може бути відволікання уваги, а події можуть відбутися раніше", - відповів він.

Разом з тим він додав, що у разі позбавлення його мандата, це дасть підставу слідчому затримати його на 72 години без рішення суду.

Зазначимо, Власенко прогнозує, що Вищий адмінсуд 5 березня ухвалить рішення про позбавлення його депутатського мандата, а також свій арешт 6 березня.

Як повідомлялося, 28 лютого прес-служба "Батьківщини" анонсувала прес-конференцію Турчинова на тему "Нова хвиля політичних репресій: влада незаконно позбавила Сергія Власенка депутатського мандата і планує його арешт".

Згодом народний депутат від "Батьківщини" Володимир Ар'єв заявив, що Власенка позбавили депутатського мандата. Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook: "Здається, продажні суди і судді остаточно замінюють волю тисяч виборців. Ситуація з Власенком - не жарт. Завтра будуть деталі. Інша справа, що для остаточного позбавлення мандата потрібно 226 голосів у ВР, але тенденція тривожна. Банда пішла "по-бєспрєдєлу".

Сам Власенко 28 лютого ввечері на телефонні дзвінки не відповідав.

22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву у Раду адвокатів України скасувати його адвокатське свідоцтво, щоб не було підстав для будь-яких політичних інсинуацій. Він зазначив, що згідно з чинним законодавством право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подачі заяви, однак це не позбавляє його права продовжувати бути захисником Тимошенко.

Він розповів, що депутат фракції Партії регіонів Володимир Мисик 19 лютого написав подання керівництву Верховної Ради України з проханням звернутися до Вищого адміністративного суду з вимогою позбавити Власенка депутатських повноважень.

Мисик мотивує своє уявлення тим, що "будучи народним депутатом, Власенко поєднує свою діяльність з адвокатською діяльністю", також "регіонал" відзначає, що Власенко "допущений до всіх справ Тимошенко як її адвокат".

Власенко неодноразово підкреслював, що є не адвокатом, а захисником Тимошенко. !zn

Читайте також:

Власенко отримав повістку у Генпрокуратуру

ВАСУ вирішить, чи забирати у Власенка депутатський мандат

У ПР розповіли, яку важливу норму не врахував Власенко

Українського посла викликали до МЗС Німеччини через ситуацію з Власенком

Яценюк: На Власенку тестують схему для повної ліквідації опозиції