Проти сина лідера Придністров'я порушили ще одну кримінальну справу

09 грудня 08:33

Син лідера Придністров'я Олег Смирнов став фігурантом ще однієї кримінальної справи про привласнення чужого майна на суму більше 180 млн рублів, повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

 

"Слідством встановлено, що О.Смирнов, будучи гендиректором ТОВ "Торгінвест" у Москві, у грудні 2008 року з метою розкрадання ввіреного йому чужого майна перерахував з розрахункового рахунку компанії за підробленим платіжним дорученням більше 180 млн рублів на свій розрахунковий рахунок, відкритий у Тираспольському "Бізнес Інвест Банку", - сказав В.Маркін у п'ятницю.

У зв'язку з цим, за його словами, стосовно О.Смирнова порушено кримінальну справу за статтею 160 КК РФ (привласнення чужого майна в особливо великому розмірі).

В.Маркін нагадав, що О.Смирнов в даний час переховується від слідства за межами РФ, у зв'язку з чим "найближчим часом планується через Інтерпол оголосити його в міжнародний розшук".

За даними слідства, у графу платіжного документа про призначення платежу О.Смирнов вніс завідомо неправдиві відомості: "оплата за договором поступки боргу від 04.04.2008 р.". "При цьому він наперед знав, що такого договору не існує, а гроші, отримані в результаті здійснення злочину, буде ним викрадено і використано на власний розсуд", - сказав представник СК РФ.

28 жовтня слідчі органи СК РФ порушили кримінальну справу проти топ-менеджерів Придністровського республіканського банку за ст.160 КК РФ (розкрадання чужого майна шляхом привласнення та розтрати, виконане групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі).

За даними слідства, з листопада 2008 по листопад 2009 року О.Бризіцький за змовою з О.Смирновим та іншими підозрюваними викрали, привласнили та розтратили понад 160 млн рублів, виділених Росією Придністровській Молдавській Республіці у вигляді гуманітарної допомоги для виплат надбавок пенсіонерам та підтримки сільського господарства республіки.