Проти лідера львівської "Свободи"порушено кримінальну справу

16 травня 15:40

Проти голови фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Ірини Сех порушено кримінальну справу. Про це повідомила прес-служба партії в понеділок.

 

За інформацією прес-служби ВО "Свобода", І. Сех інкримінують групове порушення громадського порядку під час приїзду до Львова президента Віктора Януковича.

Справу порушено за статтею 293 Кримінального кодексу (групове порушення громадського порядку). Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців.
1 травня стало відомо, що прокуратура Львова порушила кримінальну справу за фактом групового порушення громадського порядку під час приїзду до Львова президента Віктора Януковича в квітні 2011 року.
Як стверджують у прокуратурі, незважаючи на законні вимоги співробітників міліції, близько 80 осіб "почали організований наступ на міліцейський кордон, щоб прорвати його і несанкціоновано проникнути до місця проведення засідання регіонального комітету з економічних реформам".
За інформацією правоохоронців, відновити громадський порядок вдалося лише після залучення резервних сил батальйону міліції особливого призначення "Беркут", які відтіснили учасників мітингу з території обмеженого доступу.
У зв'язку з цим прокуратура прийняла рішення про порушення кримінальної справи за ознаками статті 293 КК (групове порушення громадського порядку).
Розслідування справи було доручено слідчому управлінню ГУМВС у Львівській області.