Проти Березовського порушили дві кримінальні справи

29 травня 08:34

У зв'язку з розміщенням в інтернеті у квітні 2012 року висловлювань Бориса Березовського, в яких містяться заклики до масових безладів, стосовно бізнесмена порушено дві кримінальні справи.

 

Головне слідче управління Слідчого комітету РФ (СК) порушило проти бізнесмена Бориса Березовського дві кримінальні справи у зв'язку з публічними закликами до масових заворушень. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

«Головне слідче управління Слідчого комітету у зв'язку з розміщенням в мережі інтернет у квітні 2012 року висловлювань, в яких містяться заклики до масових безладів, стосовно Бориса Березовського порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 212 КК РФ», - сказав він .

При цьому він зазначив, що Березовський «публічно закликав громадян Росії до масових безладів, що супроводжується насильством, а саме - до здійснення у громадських місцях в місті Москві масових протиправних дій з метою насильницького перешкоджання інавгурації законно обраного президента РФ і його допуску до Кремля 7 травня, обіцяючи грошову винагороду за його затримання і обмеження свободи пересування».

Читайте: На Помаранчеву революцію Березовський дав $45 млн

Другу справу за тією ж статтею порушено проти Березовського у зв'язку з розміщенням ним 1 лютого 2012 року на інтернет-сайті однієї з радіостанцій тексту під назвою «Відкритий лист народженим не в СРСР», повідомив Маркін. У цьому тексті Березовський публічно закликав до масових заворушень, додав представник СК.

Нагадаємо, Березовський уже багато років переховується від російського правосуддя у Великобританії. !zn

Читайте також:

Березовський призначив нагороду в 1,7 млн доларів за упіймання Путіна

У справі про вбивство Політковської з'явився новий фігурант

Березовський: Різниця між Путіним і Януковичем у наявності судимостей