Проти Авакова все-таки порушили справу. Його підозрюють у відчуженні 50 га

26 сiчня 10:59

Проти екс-голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова кримінальну справу все-таки порушили. Його підозрюють у відчуженні понад 50 га землі.

 

Прокуратура у четвер, 26 січня, порушила кримінальну справу стосовно голови харківської обласної організації ВО «Батьківщина», колишнього голови Харківської обладміністрації Арсена Авакова.

Як повідомив журналістам начальник управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, прокуратури Харківської області Олександр Бабіков, екс-губернатора підозрюють у відчуженні понад 50 га землі.

За словами О.Бабікова, справу порушено прокуратурою області за ч. З ст.365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень і влади, що заподіяло тяжкі наслідки).

О.Бабіков уточнив, що справу порушено за фактами, отриманими в результаті низки експертиз, які було проведено під час розслідування порушеної 6 січня кримінальної справи проти посадових осіб Харківської обласної державної адміністрації та головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області за підозрою у незаконному відчуженні в 2009 році землі.

За словами О.Бабікова, земля була відчужена зі зміною її цільового призначення, у той час як таке рішення є виключною компетенцією уряду. Він підкреслив, що А.Аваков особисто підписав відповідний акт власності на землю.

Він також додав, що в даний час розслідується роль інших посадових осіб обладміністрації та Держкомзему у скоєнні злочину. Обидві справи розслідуються однієї слідчою групою в одному провадженні. За ним проводиться близько 30 експертиз, передбачається допитати кількох свідків.

Як повідомлялося, у січні прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти посадових осіб Харківської обладміністрації та головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області за підозрою у незаконному відчуженні у 2009 році 55 га землі.

А.Аваков очолював Харківську обладміністрацію з лютого 2005 року по лютий 2010 року. !zn

Читайте також:

Томенко заявив, що Авакову залишити Україну порадила «Батьківщина»

Аваков заперечує, що проти нього порушено кримінальну справу

ЗМІ: Аваков знаходиться за кордоном