Прокурор задоволений свідченнями на суді Луценка

26 червня 12:22

Прокурор у справі за обвинуваченням Юрія Луценка, що стосується епізоду з отруєнням Віктора Ющенка, задоволений свідченнями свідків, і вважає, що опитані не спростовують обставини, покладені в основу обвинувачення. Між тим, чотири свідки сьогодні дали свідчення на користь Луценка.

 

Прокурор у справі за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, що стосується епізоду з отруєнням Віктора Ющенка, задоволений свідченнями в суді у вівторок і заявляє, що ці дані будуть використані держзвинуваченням у дебатах.

"Я не можу констатувати того, що свідки в судовому засіданні спростовують фактичні обставини, покладені в основу обвинувачення. Я переконаний, що свідки, відповідно до їхніх свідчень, повністю підтверджують ті фактичні обставини, на які спирається обвинувачення в суді", - сказав В. Клименко у вівторок журналістам у перерві судового засідання Печерського районного суду Києва.

При цьому прокурор підкреслив, що дані, надані свідками у суді, будуть використовуватися держзвинуваченням у судових дебатах.

- Ще три свідки підтвердили невинність Луценка

Між тим, свідок Олександр Балдук, який входив до складу комісії, що перевіряла законність проведення оперативних заходів щодо колишнього водія екс-першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка, заявив в суді, що у Луценка не було злого наміру при підписанні продовження ОРД.

"Я далекий від думки, що у Луценка був злий намір. Він до цієї справи стосунку не мав ... Тут просто підсунули міністру цей папір. Це моя особиста думка", - сказав Балдук.

Як повідомлялося, ще троє свідків у Печерському суді, де сьогодні проходить засідання у справі Луценка про нібито незаконне стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка, стали на бік екс-міністра і підтвердили законність оперативно-технічних заходів.

Луценка звинувачують у санкціонуванні незаконного стеження за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка - Давиденком в рамках розслідування отруєння Ющенка. Цей епізод був виділений в окрему справу.

Обвинуваченими за епізодом разом з Луценком проходять колишні співробітники департаменту оперативної служби МВС Олег Павленов і Володимир Тарасенко. !zn

Читайте також:

Свідок взяв на себе відповідальність за те, в чому звинувачують Луценка

Свідок стверджує, що Луценко не контролював справу про отруєння Ющенка


Луценко так і не зрозумів, у чому його звинувачують цього разу

Екс-заступник глави МВС упевнений, що отруєння Ющенка не було

Захист Луценко підозрює, що в Євросуді хтось уже все «повирішував»