Прокуратура з'ясувала, як відео з СІЗО з Тимошенко і Власенком потрапило в мережу

08 травня 07:20

Побачення Тимошенко і Власенком у СІЗО знімали на мобільний телефон з монітора. Доступ до відеоспостереження на момент зйомки мали 40 осіб, у тому числі працівники, які вже звільнені з СІЗО.

 

Відео з камери СІЗО, в якій в минулому році знаходилася екс-прем'єр Юлія Тимошенко знімали з монітора на мобільний телефон. Про це заявив прокурор Києва Анатолій Мельник.

«Враховуючи не дуже якісне зображення відеоролика, що з'явився в мережі, можна припустити, що, швидше за все, це була зйомка з монітора на мобільний телефон, зроблена кимось із нинішніх або колишніх співробітників ізолятора», - розповів прокурор столиці.

За його словами відповідно до закону про попереднє ув'язнення та інструкцій Держпенітенціарної служби, в Київському СІЗО легально встановлено 139 відеокамер спостереження - як у камерах, коридорах, палатах, так і на відкритій території, пише Сегодня.

За його словами, це роблять в інтересах встановлення безпеки людей, що перебувають в СІЗО, а також для контролю оперативної ситуації. Перевіркою встановлено, що доступ до відеоспостереження мають приблизно 40 осіб - представники керівництва СІЗО, чергової частини, оперативні співробітники.

«Доступ до відеоспостереження на момент зйомки мали і працівники, які вже звільнені з СІЗО, тому на причетність до зйомки або перезйомки відео, що відбувалася у 260-й палаті, ми перевіряємо і їх. Думаю, нам вдасться виявити того, хто це зробив. І незалежно, працює він чи вони зараз, або ні, притягнути до відповідальності», - заявив він.

Як повідомлялося, в інтернеті з'явилося відео, на якому жінка, схожа на Тимошенко, вільно пересувається по камері слідчого ізолятора (сюжет датований 15 грудня 2011, коли екс-прем'єр була ще в СІЗО). У партії «Батьківщина» заявили, що відео є фальшивкою. Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко також назвав підробкою це відео.

У той же час, у Державній пенітенціарній службі України запевнили, що відеоролик є справжнім.

Прокуратура провела перевірку відео, на якому Власенко відвідував екс-прем'єра в медичній частині слідчого ізолятора Київського СІЗО. Захисник Тимошенко був присутній саме в той час, який було вказано у відеосюжеті.

Печерський районний суд у жовтні 2011 року засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні «газових контрактів» з РФ в 2009 році. Ю.Тимошенко в даний час міститься в Качанівській колонії Харкова. З 5 серпня по 30 грудня 2011 року вона знаходилася в Київському СІЗО. !zn

Читайте також:

Прокуратура: Власенко відвідував Тимошенко в СІЗО у той час, яким датується відео


Влада поширила фальшиве відео про Тимошенко - «Батьківщина»

Тимошенко буде голодувати, поки не вичерпаються сили