Прокуратура визнала, що Тимошенко доставили в лікарню проти її волі

24 квiтня 09:28

Прокуратура Харківської області підтвердила, що Тимошенко була доставлена ​​в лікарню проти своєї волі. Однак прокурорська перевірка, що проводилася за заявою екс-прем'єра, не знайшла підтверджень її словами, про те, що при перевезенні її вдарили в живіт і викручували руки та ноги.

 

Прокуратура Харківської області визнала, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко доставили з колонії в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" проти її волі, повідомив прокурор області Геннадій Тюрін.

"Людина зібралася, одягнулася, а потім лягла на ліжко і сказала "Я нікуди не поїду". Відповідно до закону, Кримінально-виконавчим кодексом має право Пенітенціарна служба застосувати фізичний вплив: взяли на руки, віднесли в машину і доставили у лікарню", - сказав прокурор 24 квітня на прес-конференції у Харкові.

У той же час, Тюрін зазначив, що прокурорська перевірка, що проводилася за заявою Тимошенко, не знайшла підтверджень її слів, про те, що при перевезенні її вдарили у живіт і викручували руки та ноги.

"Доводи про порушення не знайшли підтвердження. У своїй заяві Юлія Володимирівна зазначала, що до неї були застосовані заходи фізичного впливу, зокрема, її вдарили в живіт і їй викручували руки і ноги. При цьому від медичного огляду вона відмовилася", - сказав Тюрін.

Він зазначив також, що люди, які були присутні при перевезенні Тимошенко в лікарню, не підтвердили її слів.

Відповідаючи на уточнюючі питання, він повідомив, що у своїй скарзі Тимошенко вказувала на двох працівників колонії, посади і прізвища яких вона знає, і одного, якого знає, але не за посадою.

"За результатами перевірки було відмовлено в порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину", - сказав він.

Як повідомлялося, Тимошенко, яка відбуває покарання за «газовою справою» в Качанівській виправній колонії у Харкові, пізно ввечері 20 квітня була перевезена на лікування у ЦКБ №5.

21 квітня на сайті партії «Батьківщина» з'явився український переклад звіту німецьких лікарів за результатами візиту до ЦКБ №5.

«Лікарня має багато передумов для реабілітації пацієнтів з проблемами (видалено діагноз). Проте з урахуванням особливих проблем пані Тимошенко, а також її особливої ​​особистої історії хвороби не здається ймовірним, що терапія там буде успішною», - наголошується у висновку лікарів, опублікованому на сайті «Батьківщини».

У неділю, 22 квітня, через відмову від медогляду Тимошенко була переведена назад в колонію.

Читайте також:

Заступник глави ГПУ: Тимошенко не звільнять з в'язниці за станом здоров'я

Тимошенко готова лікуватися у харківській лікарні, але з іншими лікарями

МОЗ: Тимошенко повернули в колонію через небажання лікуватися. А лікарня - це не готель

Тимошенко перевезли назад у колонію