Прокуратура вимагає посадити Волгу на 6 років з конфіскацією

04 вересня 14:55

Колишній голова Держфінпослуг Василь Волга звинувачується в замаху на отримання хабара в розмірі 500 тис. доларів і розтраті 47 тис. гривень бюджетних коштів.

 

Державне обвинувачення просить Шевченківський районний суд Києва засудити колишнього голову Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волгу до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Таку вимогу на судових дебатах 4 вересня озвучив прокурор.

При цьому прокуратура просить позбавити Волгу права обіймати державні посади, пов'язані з виконанням організаційно-виконавчих та адміністративно-розпорядчих функцій.

Нагадаємо, Волга звинувачується в замаху на отримання хабара в розмірі 500 тис. доларів в обмін за дострокове виведення тимчасової адміністрації з «Першого кредитного товариства» і розтраті 47 тис. гривень бюджетних коштів внаслідок незаконного оформлення на роботу в Держфінпослуг свого водія Віталія Присяжнюка.

Волга перебуває під вартою з 19 липня 2011 року. Екс-чиновник визнає свою провину в недбалості при прийомі на роботу водія, проте причетність до корупції категорично заперечує. !zn

Читайте також:

Волга передав на волю, що його люди готові розповісти Януковичу про «багатомільярдний бізнес»


Суд відмовився відпустити Волгу під заставу

Волга частково визнав свою провину