Прокуратура просить дати Тимошенко 7 років в'язниці

27 вересня 16:34

Генеральна прокуратура просить Печерський районний суд Києва засудити екс-прем'єра Юлію Тимошенко до семи років в'язниці. Про це заявила прокурор Лілія Фролова під час свого виступу на стадії судових дебатів сьогодні, 27 вересня.

 

"Просимо призначити покарання Тимошенко Юлії Володимирівні за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, пов'язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-розпорядчих обов'язків на 3 роки", - сказала вона.

Крім цього, Л. Фролова попросила задовольнити в повному обсязі цивільний позов НАК "Нафтогаз" про стягнення з Ю. Тимошенко 1,5 млрд грн на користь компанії в якості відшкодування збитків, завданих у результаті укладення Україною в 2009 році невигідних для країни контрактів з Росією .

Також прокуратура просить суд стягнути з екс-прем'єра 10 434 грн, витрачених на судовий розгляд справи.

Суд переніс на 28 вересня розгляд кримінальної справи проти Ю. Тимошенко. На черговому засіданні буде продовжено судові дебати. Початок призначено на 9:00.

Як повідомлялося, сьогодні, 27 вересня, суд у справі Ю. Тимошенко перейшов до дебатів, відхиливши клопотання її захисту про поновлення судового слідства в справі проти неї.