Прокуратура пригрозила ініціювати примусову доставку Тимошенко в суд "у будь-який момент"

12 квiтня 19:37

За словами держобвинувача, екс-прем'єр знову не з'явилась на судове засідання 12 квітня у Харкові, хоча при цьому заявляє про бажання бути присутньою на судових засіданнях у Києві.

 

Представник державного звинувачення в кримінальній справі за обвинуваченням у зловживаннях колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на посаді керівника "Єдиних енергетичних систем України" Марина Капінос вважає поведінку екс-прем'єра ігноруванням і грубим порушенням вимог закону. Про це говориться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури в п'ятницю, 12 квітня.

"Поведінку підозрюваної ми розцінюємо як нехтування і грубе порушення вимог закону", - сказала Капінос.

За словами держобвинувача, екс-прем'єр знову не з'явилась на судове засідання 12 квітня у Харкові, хоча при цьому заявляє про бажання бути присутньою на судових засіданнях у Києві. "Це говорить про вибірковість підозрюваної в питаннях закону, перед якими, я хочу нагадати, рівні всі громадяни нашої країни. У своїх заявах підозрювана не рідко звертається до вимог закону, які ж сама порушує, чим демонструє подвійні стандарти", - підкреслила прокурор.

Капінос зазначила, що суд може ініціювати примусову доставку екс-прем'єра на судове засідання у будь-який момент. "Терпимістю і спробами органів прокуратури в даному випадку не допускати будь-яких примусових заходів засуджена також зловживає. Ми готові почекати ще певний часу, проте правом ініціювати примусову доставку ми можемо скористатися у будь-який момент", - підкреслила вона.

Держобвинувач також вважає, що Тимошенко демонстративно нехтує повагою до суду.

Раніше в п'ятницю Київський районний суд Харкова переніс розгляд справи за обвинуваченням Тимошенко в зловживанні на посаді керівника ЄЕСУ на 23 квітня.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові. Попереднє засідання суду в Харкові в справі корпорації ЄЕСУ, яку в 1995-1996 роках очолювала Тимошенко, відбулося 19 квітня 2012 року. Тимошенко жодного разу не була присутня на цих засіданнях.

У рамках справи ЄЕСУ екс-прем'єрові Тимошенко пред'явлені звинувачення у п'яти епізодах.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагала обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКБ №5 призначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін). !zn

Читайте також:

Тимошенко вимагає негайно закрити "дело ЄЕСУ"

Тимошенко вирішила замість поїздки до суду по справі ЄЕСУ провести нараду з соратниками

Тимошенко можуть примусово доставити в суд по справі ЄЕСУ 12 квітня

Журналістів не пустили до Тимошенко