Прокуратура приготувала ще кількох свідків у справі про вбивство Щербаня

14 лютого 15:08

У рамках досудового розслідування справи про вбивство Євгена Щербаня будуть допитані ще свідки, перший - вже, можливо, 15 лютого.

 

Прокурор Олег Пушкар заявив, що у кримінальному провадженні щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня (обвинуваченою у справі проходить екс-прем'єр Юлія Тимошенко) буде допитаний ще ряд свідків.

"Будуть допити інших свідків, вже як мінімум є кілька людей, а далі в ході слідства ми будемо інформувати", - сказав Пушкар журналістам після закінчення судового засідання в Києві, на якому був допитаний перший свідок.

- Свідок у "справі Щербаня" розповів, кого повинні були вбити наступним

За словами прокурора, наступний свідок може бути допитаний вже 15 лютого.

Пушкар уточнив, що відповідне подання подано прокуратурою в Печерський райсуд Києва, проте невідомо, де саме буде проводитися допит, і хто буде слідчим суддею при допиті свідка.

Він категорично відмовився називати імена свідків до того моменту, як вони не будуть викликані до суду. Але, за словами Пушкаря, ці свідки давали свідчення раніше.

Зазначимо, що першого свідка звинувачення - Ігоря Мар'їнкова - називають "професійним" свідком, оскільки він давав свідчення у багатьох справах. Зокрема, Мар'їнков був фігурантом ще двох гучних справ 1990-х - вбивств кримінального авторитета Ахатя Брагіна і екс-голови Нацбанку Вадима Гетьмана.

Сам Мар'їнков заявив, що він не був "штатним" свідком правоохоронних органів. "Це один глава СБУ сказав, а далі пішло гуляти по інтернету, баба бабі сказала", - сказав він.

У той же час, в ході допитів у цих справах Мар'їнков розповідав про відносини екс-прем'єра Павла Лазаренка з Євгеном Кушніром і членами його банди, яких суд визнав винними в організації вбивства Щербаня. Тоді Тимошенко у свідченнях Мар'їнкова не фігурувала. !zn

Читайте також:

Тимошенко вимагає, щоб їй дали допитати свідка у справі Щербаня

Свідок у "справі Щербаня" розповів, кого повинні були вбити наступним

Свідок у "справі Щербаня" розповів про мотиви вбивства

Свідок у "справі Щербаня" виявився корінним жителем Донецька