Прийняття мовного закону - результат домовленості між опозицією і більшістю, - Литвин

06 червня 08:56

Володимир Литвин заявив, що вчорашнє голосування за мовний законопроект відбулося за домовленістю між опозицією і парламентською більшістю. Спікер стверджує, що депутати обох сторін виконали між собою взаємні домовленості, а потім для прикриття перед людьми і виборцями переклали всю провину на нього.

 

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що вчорашнє голосування за мовний законопроект відбулося за домовленістю між опозицією і парламентською більшістю. Про це він заявив сьогодні на засіданні парламенту, коментуючи звинувачення на його адресу з боку деяких народних депутатів у тому, що він вчора порушив регламент при голосуванні за цей законопроект.

Литвин підкреслив, що він ніякої норми регламенту не порушував.

«Ви виконали між собою взаємні домовленості, а потім для прикриття перед людьми, виборцями своїх домовленостей ви хочете перекласти всю провину на голову ВР», - сказав Литвин, звертаючись до сесійної зали.

При цьому він зазначив: «Шановні колеги, це не робить вам честі, тому що деякі ваші дії нагадують курку, яка тікає від півня і думає, чи не занадто швидко я біжу».

Голова ВР закликав і опозицію, і парламентську більшість працювати над законопроектом щодо мовного питання під час підготовки до другого читання. !zn

Читайте також:

Опозиція не встигла зірвати голосування мовного законопроекту через «хитрий план» Литвина

Яценюк визнав, що опозиція сьогодні зганьбилася

У Партії регіонів упевнені, що опозиція не завадить прийняти закон про мови в цілому

Держдума Росії сподівається на швидке ухвалення Радою закону про статус російської мови в цілому


Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць