Прикордонники пояснили, що випускати Власенка з України заборонив Печерський суд

24 сiчня 13:00

Лише Печерський райсуд може зняти обмеження для Власенка на виїзд за кордон. Прикордонники не змогли назвати причину заборони.

 

Державна прикордонна служба України не випустила захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка за кордон на підставі відповідного рішення Печерського райсуду Києва.

"Прикордонники не пропустили через державний кордон у пункті пропуску аеропорту "Бориспіль" цього громадянина на підставі рішення Печерського райсуду щодо тимчасового обмеження у виїзді з України", - повідомив прес–секретар прикордонного відомства Сергій Астахов.

Він підкреслив, що про причини цього обмеження суд не повідомив прикордонників. За словами прес-секретаря, скасувати це рішення може тільки суд, який виніс його.

- Прикордонники не випустили Власенка до Страсбурга на сесію ПАРЄ

Як повідомлялося, 24 січня народного депутата, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка не випустили з України до Страсбурга на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Нагадаємо, 14 грудня 2012 року прес-служба партії "Батьківщина" повідомила, що Державна прикордонна служба заборонила депутату виїзд за межі України. За інформацією ЗМІ, Власенку заборонили виліт з аеропорту "Бориспіль" через несплату аліментів його колишній дружини Наталії Окунській.

Зазначимо також, що 23 січня Власенко озвучив свої припущення, що його в найближчі тижні можуть заарештувати. За його прогнозами, найближчим часом буде подання у Верховну Раду про зняття недоторканності і дозвіл на притягнення депутата до відповідальності, і за нього, на думку захисника, проголосують.

Адвокат заявив, що його звинувачують за трьома епізодами - "невиплата боргу у шлюборозлучному процесі з Наталією Окунською, викрадення машини і розбій щодо колишньої дружини". !zn

Читайте також:

Кузьмін поки не планує ув'язнювати Власенка

ГПУ нагадала Власенку, що в Україні вже 2 місяці не порушують кримінальні справи

Власенко стверджує, що його заарештують через три тижні