Прикордонники не випустили Власенка до Страсбурга на сесію ПАРЄ

24 сiчня 11:15

У Власенка є відеозапис того, як його не випускали, і його найближчим часом буде оприлюднено.

 

Народного депутата України, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка не випустили з України до Страсбурга на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомив Власенко журналістам в аеропорту Бориспіль у четвер, 24 січня.

"У мене є абсолютно незаконне рішення Печерського суду, яке обмежує мене у виїзді за кордон до повного виконання рішення про сплату 125 тисяч гривень. У мене є квитанція про сплату цих грошей ще у грудні минулого року", - сказав Власенко.

За словами Власенка, всі ці документи дають йому повне право на виліт.

Народний депутат також зазначив, що у нього є відеозапис того, як його не випускали, і його найближчим часом буде оприлюднено. "Це було б смішно, але це порушення фундаментальних і базових прав народного депутата", - сказав Власенко.

За його словами, це питання обговорюватиметься як у Верховній Раді, так і під час виступів української делегації на сесії ПАРЄ.

Нагадаємо, 14 грудня 2012 року прес-служба партії "Батьківщина" повідомила, що Державна прикордонна служба заборонила депутату виїзд за межі України. За інформацією ЗМІ, Власенку заборонили виліт з аеропорту "Бориспіль" через несплату аліментів його колишній дружині Наталії Окунській.

Зазначимо також, що 23 січня Власенко озвучив свої припущення, що його у найближчі тижні можуть заарештувати. За його прогнозами, найближчим часом буде подання у Верховну Раду про зняття недоторканності і дозвіл на притягнення депутата до відповідальності, і за нього, на думку захисника, проголосують.

Адвокат заявив, що його звинувачують за трьома епізодами - "невиплата боргу у шлюборозлучному процесі з Наталією Окунською, викрадення машини і розбій щодо колишньої дружини". !zn

Читайте також:

Кузьмін поки не планує ув'язнювати Власенка

ГПУ нагадала Власенку, що в Україні вже 2 місяці не порушують кримінальні справи

Власенко стверджує, що його заарештують через три тижні

Власенко заявив, що проти нього порушили кримінальну справу