Прихильники Тимошенко пікетують Вищий спецсуд у тюремних робах

15 травня 07:30

300 активістів «Батьківщини» пікетують Вищий спецсуд, який сьогодні розгляне касацію щодо газової справи Юлії Тимошенко. Вони скандують «Юлі - волю!» і «Зека - геть!», кілька прихильників Тимошенко надягли символічні смугасті тюремні роби і тримають в руках металеві ґрати.

 

Близько 300 активістів партії «Батьківщина» пікетують приміщення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, яке сьогодні розгляне касаційну скаргу захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок Печерського районного суду Києва і рішення Апеляційного суду Києва щодо газової справи.

Люди вишикувалися уздовж вулиці Пилипа Орлика, на якій знаходиться будівля суду. Вони тримають прапори партії «Батьківщина», скандують «Юлі - волю!» і «Зека - геть!». Також на розі вулиць Пилипа Орлика та Липської кілька прихильників Тимошенко надягли символічні смугасті тюремні роби і тримають в руках металеві ґрати. Також вони тримають плакати з написами: «Досить хам з народом грати, правду не сховать за ґрати!».

За акцією спостерігають кілька десятків співробітників правоохоронних органів. Також у дворі суду стоять кілька автобусів, ймовірно, з бійцями спецпідрозділів міліції.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі. У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення.

22 січня 2012 року захист Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ з касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанції у газовій справі. !zn

Читайте також:

О 10:00 розпочнеться розгляд касаційної скарги щодо газової справи

Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення щодо касації

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

Позиція США залишається незмінною - Тимошенко повинна бути на волі


Тимошенко з ув'язнення запропонувала механізми демократизації українського суспільства

Опозиція пообіцяла Януковичу імпічмент, а чиновникам - люстрацію

Гриценко впевнений, що українці відберуть владу у Януковича без автомата Калашникова