Президентом Південної Кореї вперше стала жінка - представник правлячої партії Пак Кин Хе

19 грудня 16:16

Президентські вибори у Південній Кореї виграла представниця правлячої консервативної партії "Сенурі" Пак Кин Хе. У впертій боротьбі їй вдалося залишити позаду в президентських перегонах кандидата від Об'єднаної демократичної опозиції Мун Чже Іна. З такими даними виступив південнокорейський виборчком.

 

Чинний президент Південної Кореї Лі Мен Бак привітав кандидата від правлячої партії "Сенурі" Пак Кин Хе з перемогою на виборах глави держави, які минули сьогодні.

"Вітаю вас із перемогою,на щляху до якої вам довелося подолати чимало труднощів", - підкреслив у телефонній розмові лідер країни.

Одночасно кандидат від провідної сили опозиції - Об'єднаної демократичної партії - Мун Чже Ін публічно визнав свою поразку.

Варто відзначити, що при всіх відмінностях основних суперників їхні політичні програми дивно схожі. Обидва обіцяли збільшити витрати на соціальне страхування, скоротити розрив між багатими і бідними і приборкати домінування у бізнесі гігантських сімейних конгломератів, відомих як чебол.

Президент у Південній Кореї обирається на п'ять років і тільки один раз. Ім'я переможця стане відомо вже 20 грудня, а офіційно він вступить у повноваження в лютому 2013 року, коли закінчиться термін повноважень нинішнього президента. !zn

Читайте також:

Північна Корея запустила ракету із супутником, викликавши гнів США та країн-сусідів

Армія Південної Кореї - у підвищеній бойовій готовності і чекає удару КНДР

КНДР пригрозила «нещадним військовим ударом» Південній Кореї за пропагандистські листівки

Кім Чен Ин став людиною року за версією читачів Time