Президент Польщі готовий приїхати в Україну для вирішення питання Тимошенко

09 травня 14:26

За неофіційною інформацією, на цьому тижні до Києва можуть приїхати президенти Литви, Словаччини, Молдови та Польщі для вирішення питання Тимошенко.

 

Президент Польщі Броніслав Коморовський може приїхати в Україну до початку фіналу Євро-2012, якщо б такий візит міг допомогти вирішенню справи ув'язненої екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко. Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на прес-секретаря глави Польської держави Анну Тшаска-Вечерек.

Вона зазначила, що Коморовський в середу, 9 травня, зробив спеціальну заяву для медіа на тему України, виступивши проти бойкоту Євро-2012 і закликавши українську владу знайти рішення у справі екс-прем'єра.

«Додаткова зустріч бажана, якщо б вона принесла істотний прогрес для вирішення справи Юлії Тимошенко», - сказала прес-секретар, підкресливши, що Коморовський підтримує контакт з Віктором Януковичем.

У своїй заяві Коморовський в черговий раз озвучив ідею зміни національного законодавства України таким чином, щоб унеможливити кримінальне переслідування за прийняття політичних рішень.

Як нагадує польський телеканал TVN24, у п'ятницю, 11 травня, в Україну прилетить президент Литви Даля Грібаускайте, яка планує зустрітися і з Януковичем і Тимошенко.

За даними телеканалу, імовірно, в Києві відбудеться зустріч п'яти президентів: України, Литви, Словаччини, Молдови та Польщі.

Нагадаємо, що в Ялті 11-12 травня має відбутися саміт голів держав Центральної Європи. Проте участь у зустрічі підтвердили лише президенти Польщі, Литви, Словаччини і Молдови. Про неучасть в ялтинському саміті заявили президенти 14-ти європейських держав регіону. !zn

Читайте також:

Незважаючи на скасування саміту, президент Литви поїде в Україну і має намір відвідати Тимошенко

Ялтинський саміт відкладено

Азаров хотів поїхати до Брюсселя, але йому сказали, що «не варто, залишайтеся вдома»

Коморовський закликає Януковича скасувати кримінальну відповідальність за політичну діяльність