Президент підписав закон про спрощення виходу з партії

13 квiтня 11:36

За новим законом для виходу з партії достатньо простої заяви. Ніяких інших рішень не потрібно.

 

Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до ст.6 закону України «Про політичні партії в Україні» (щодо призупинення або зупинення членства у партії)», повідомила радник президента - керівник головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації президента Марина Ставнійчук.

«Особливість цього закону, який сьогодні підписано президентом України, у тому, що демократизується процедура, зокрема, право громадян призупиняти членство у політичних партіях і припиняти це членство. Тільки раніше це відбувалося не тільки за особистим бажанням громадянина, а ще й за рахунок волі керівного органу політичної партії», - сказала вона на брифінгу у п'ятницю, 13 квітня.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла зміни до закону «Про політичні партії» 22 березня.

Відповідно до закону, громадянин України має право в будь-який час призупинити або припинити своє членство у політичній партії шляхом подання заяви у відповідні статутні органи політичної партії. Членство у політичній партії призупиняється або припиняється з дня подання такої заяви і не вимагає додаткових рішень. З цього ж дня припиняється перебування громадянина України на будь-яких виборних посадах у політичній партії. !zn

Читайте також:

Партія регіонів обійшла «Единую Россию» за кількістю членів на душу населення

Заступник голови Партії регіонів Рибак розкрив ідеологічну орієнтацію партії


Регіонали обіцяють назвати ім'я керівника виборчого штабу найближчим часом