Президент Мексики запропонував змінити назву країни

23 листопада 11:27

Президент Мексики Феліпе Кальдерон, який залишає свій пост 1 грудня, хоче прибрати з назви країни слова "Сполучені Штати".

 

Президент Мексики Феліпе Кальдерон запропонував прибрати слова «Сполучені Штати» з офіційної назви країни. З такою ініціативою він звернувся до Конгресу.

«У назві країни Мексика більше не повинна наслідувати інші нації. Вибачте за калабмур, але назва Мексики - це просто Мексика», - сказав Кальдерон.

Нинішню назву «Сполучені Штати Мексики» (Estados Unidos Mexicanos), що імітує північного сусіда США, було затверджено в 1824 році, після того, як країна домоглася незалежності від Іспанії.

Офіційна назва зустрічається переважно в офіційних документах, а також на грошових купюрах. Кальдерон нагадав, що воно практично не використовується у повсякденному житті.

Цікаво, що Кальдерон вперше запропонував змінити назву ще в 2003 році, коли був конгресменом. Але тоді законопроект навіть не дійшов до голосування.

Феліпе Кальдерон, який представляє консервативну партію національної дії, покине свій пост 1 грудня, в день інавгурації переміг на президентських виборах Енріке Пенья Ньєто з Інституційно-революційної партії. !zn

Читайте також:

Мексиканці зібралися судити свого президента

У Мексиці в нарковійні за чотири роки загинули майже 35 тисяч людей

Wikileaks: Мексика становить загрозу для США у Латинській Америці

Екс-президент Мексики висловився за легалізацію наркотиків