Президент Литви показала свої фото з ​​Тимошенко в лікарні (фото)

11 травня 17:24

Даля Грібаускайте зазначила, що рішення української влади перевести Тимошенко в лікарню і дозволити оглянути її медикам з Німеччини є позитивним знаком. Європейська перспектива України, за її словами, буде оцінюватися за тим, як забезпечується право Тимошеко на отримання адекватної медичної допомоги.

 

Президент Литви Даля Грібаускайте висловила радість, що змогла зустрітися з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко, що знаходиться в даний час на лікуванні в Центральній клінічній лікарні № 5 "Укрзалізниці" в Харкові.

Як наголошується в повідомленні прес-служби глави Литовської держави, рішення української влади перевести Тимошенко в лікарню і дозволити оглянути її медикам з Німеччини "є позитивним знаком".
"Однак це лише перший крок у плані вибору шляху європейських цінностей", - підкреслила вона.
За словами керівника Литви, повага до прав людини, верховенство закону та демократичні цінності - головна умова європейської інтеграції України.
"Європейська перспектива України буде оцінюватися по тому, як забезпечується право Тимошеко на отримання адекватної медичної допомоги, яке поводження з іншими ув'язненими лідерами опозиції, як дотримуються права людини, проводяться внутрішні реформи", - йдеться в повідомленні.
Для збільшення натисніть на фото
Нагадаємо, що на даний момент в Києві в Адміністрації президента відбувається зустріч "тет-а-тет" президента Литви Далі Грибаускайте з президентом України Віктором Януковичем. !zn
Читайте також: