Президент Європейської народної партії просить конкретних санкцій проти «українського режиму»

26 квiтня 13:46

Президент Європейської народної партії вважає, що Євросоюз повинен втілити в життя комплекс конкретних і рішучих заходів проти «українського режиму». Політик також просить Тимошенко припинити голодування.

 

Президент Європейської народної партії (ЄНП) Вілфред Мартенс вважає, що Євросоюз повинен сформувати і втілити в життя комплекс конкретних і рішучих заходів проти українського режиму. Мова про це йде в заяві Мартенса, текст якої передано в четвер у Брюсселі ЗМІ.

«Я вкрай розчарований і засмучений бачити повну відсутність політичної волі українського керівництва співпрацювати у цій справі з керівництвом ЄС. Саме по собі зрозуміло, що не може бути ніякого європейського майбутнього для країни, яка щодня порушує права людини і демократичні принципи», - заявив він.

У зв'язку з цим президент ЄНП вважає, що «у світлі посилення політичних репресій в Україні інституції Європейського Союзу повинні сформувати і імплементувати комплекс конкретних і рішучих заходів проти українського режиму».

У своїй заяві Мартенс засуджує «посилення репресій проти опозиційних політиків українським режимом, зокрема, проти члена Європейської народної партії, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко».

«Я засуджую повідомлення про насильство щодо Юлії Тимошенко. Умови утримання її у в'язниці абсолютно неприйнятні і відповідають намірам режиму усунути головного опозиціонера країни зі свого шляху. Неприйнятне поводження з Юлією Тимошенко також було зафіксовано в доповіді уповноваженого з прав людини Верховної Ради України», - упевнений президент ЄНП.

Окрім того, він звернувся з особистим проханням до Тимошенко: "Юлія, будь ласка, закінчи голодування. Ми стоїмо на вашому боці, і ми не допустимо вашої жертви демократії даремно».

Захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що екс-прем'єр голодує сьому добу. !zn

Читайте також:

Власенко: Тимошенко сьому добу голодує, а її колишня сусідки по камері в карцері

Янукович: Україна озвучить свою позицію щодо Тимошенко після висновків Генпрокуратури

Німеччина заблокує Угоду про асоціацію Україна-ЄС, якщо Тимошенко не випустять за кордон

Карпачова «особисто переконалася» в наявності тілесних ушкоджень у Тимошенко