Президент Литви заявила, що поки Тимошенко і Луценко у в'язниці, асоціації з ЄС не буде

06 лютого 15:40

Політичні переслідування української опозиції стануть перешкодою для підписання асоціації з ЄС, упевнена Грібаускайте. Янукович перевів питання в юридичну площину і заявив, що йому потрібен час.

 

Президент Литви Даля Грібаускайте вважає тюремне ув'язнення лідерів українських опозиційних сил, екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка, політично мотивованим і відзначає, що затягування вирішення цього питання може перешкодити підписанню Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

"Європейська сторона не буде диктувати Україні, як вирішувати це питання (ув'язнення Тимошенко і Луценка). Утримання опозиції у в'язниці не є хорошим рішенням, тому ми звертаємося до влади і нагадуємо, що подальше затягування вирішення саме цих політично мотивованих справ може сприяти подальшій затримці з підписанням цієї угоди (про асоціацію)", - відзначила Грібаускайте на спільній з президентом України Віктором Януковичем прес-конференції у Вільнюсі в середу, 6 лютого.

У свою чергу, Янукович зазначив, що Україна не може не реагувати на критику на адресу України з приводу арешту Тимошенко і Луценка і вимоги ЄС щодо їхнього звільнення.

"Це питання є дуже болючим для нас. Потрібен час, щоб знайти відповіді на ці питання. Для нас дуже важливо, щоб рішення, які будуть прийматися найближчим часом, проходили в межах чинного законодавства, в юридичній площині. Хоча політична складова є визначальною зараз і як зняти це питання, ми повинні думати і вирішувати спільно з нашими партнерами", - заявив Янукович. !zn

Читайте також:

Євросоюз висунув Україні 19 вимог для підписання асоціації

Президент Литви показала свої фото з Тимошенко в лікарні (фото)

Євросуд вже готує рішення щодо Тимошенко