Президент Латвії вважає, що потрапити в ЄС зможе нове покоління українців

14 березня 16:18

Латвійський президент не бачить перешкод для євроінтеграції України, якщо буде прогрес у реформах і законодавство, що відповідає рівню Європи.

 

Щоб стати повноправним членом Європейського Союзу, Україні необхідно виростити нове покоління людей, заявив президент Латвії Андріс Берзіньш під час візиту до Києва 14 березня.

"З нашого досвіду скажу, що з одним поколінням людей складно досягти того, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу. Неможливо відразу змінити законодавчу систему, змінити свідомість людей. Потрібно, щоб виросло покоління людей, які створять таке законодавство, яке б відповідало європейському рівню", - сказав Берзіньш, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Латвійський президент підкреслив, що якщо Україна зможе продемонструвати прогрес у реформах, а суспільство буде підтримувати євроінтеграцію, то для вступу України в ЄС не буде ніяких перешкод.

Нагадаємо, за інформацією ZN.UA, незважаючи на складну ситуацію як в Україні, так і в самому ЄС, у Брюсселі було ухвалено рішення докласти всіх зусиль для підписання Угоди про асоціацію з Україною у листопаді на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі. !zn

Читайте також:

Росія поставила мету за "будь-яку ціну" заблокувати асоціацію України з ЄС

Янукович доручив євроінтеграцію Клюєву замість Льовочкіна

Фюле: Брюссель уже чекає хороших новин у справах Тимошенко і Луценка

Янукович згоден на негатив у відносинах з ЄС через Власенка