Президент хоче "обміняти" пост секретаря РНБО на посаду глави МВС

08 листопада 08:45

Порошенко "зарезервував" крісло секретаря РНБО для "Народного фронту" в обмін на можливість призначити "свого" голову МВС.

 

Президент Петро Порошенко хоче відвоювати для себе посаду міністра внутрішніх справ. В обмін на це глава держави готовий віддати партнерам по майбутній коаліції посаду секретаря РНБО.

"Посада секретаря Радбезу залишається вакантною. За неофіційною інформацією джерел ZN.UA, цей пост "зарезервований" для Олександра Турчинова на той випадок, якщо "Народний Фронт" погодиться "віддати" президенту посаду міністра внутрішніх справ" - пише в своїй статті Сергій Рахманін.

До 7 серпня посаду секретаря РНБО обіймав Андрій Парубій. Він був призначений на наприкінці лютого Олександром Турчиновим, який на той момент був в. о. президента.

Інформація про те, що Парубій йде з посади, просочилася в ЗМІ ще за кілька днів до того, як Порошенко офіційно прийняв його відставку. Повідомлялося, що Парубій написав заяву ще 25 липня. Причиною стали розбіжності в позиціях президента та секретаря РНБО. За даними ZN.UA, рішення Парубієм було прийнято після того, як йому запропонували заявити про черговий етап перемир'я в проведенні АТО на Сході. Він відмовився це робити і написав заяву.

Більше читайте у статті Сергія Рахманіна "Третя світова гра" в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".